Wie zijn wij?

Buitenschoolse opvang Vondelpark is een buitenschoolse opvang voor mensen van 4 tot 12 jaar, gelegen aan het Kattenlaantje in het Vondelpark te Amsterdam.
Een plek midden in het groen, waar je kind lekker uit kan rusten van de drukke dag op school, kan spelen met vriendjes en vriendinnetjes, maar ook 'grote mensen dingen doen' kan doen, zoals bakken, koken en afwassen. Omdat wij geloven dat door kinderen 'echte' dingen te laten doen, ze leren samenwerken en respect voor elkaar krijgen.
In ons pedagogisch handelen laten wij ons inspireren door Freinet, Korczak en Reggio Emilia.


De kinderen worden opgevangen in een warme, sfeervolle ruimte met allerlei speelplekken in de ‘stal’, de serre en de entresol voor verschillende leeftijdsgroepjes.
Er is ruimte om huiswerk te maken, te computeren, knutselen, tekenen, schilderen, muziek maken, puzzelen, verkleden, spelletjes doen of gewoon niks doen. De kinderen mogen de BSO ook als een beetje ‘vakantie’ beleven. Het is een tenslotte een opvang ná school, met de gelegenheid om weer tot zichzelf te kunnen komen, individueel of binnen de groep.


De buitenschoolse opvang zit onder één dak met het Kinderkookkafé Vondelpark. Als de kinderen zin hebben, kunnen ze, onder begeleiding van bekwame leid(s)ters, leren koken. Ook voor de jongeren kinderen hebben wij kookactiviteiten in het Kinderkookkafe, bijvoorbeeld worstenbroodjes maken, keekjes bakken of iets anders lekkers.


In onze buitenruimte is er een moestuin aanwezig waarop door onze BSO kinderen, onder onze leiding en met steun van het Kinderkookkafé, groenten en kruiden worden gekweekt. De kinderen hebben tijdens hun verblijf op de BSO altijd toegang tot de buiten ruimte en kunnen gebruik maken van de schommel, glijbaan, zandbak en klimrek. 

Met het Vondelpark naast de deur één van de mooiste achtertuinen van Amsterdam.