Wij bieden de kinderen op onze bso verschillende activiteiten aan. Dagelijks worden er activiteiten door de leidsters voorbereidt. Dit kan bijvoorbeeld een kook-, knutsel-, of buitenactiviteit zijn. De kinderen kunnen kiezen om aan deze activiteit deel te nemen of om een eigen activiteit te kiezen. Kinderen kunnen ook in één van de speelhoeken gaan spelen, zoals het huisje, de 8+ hoek of de loungehoek. Ook heeft de BSO een bibliotheek waar kinderen een boekje kunnen lezen en een atelier waar de kinderen kunnen knutselen. Ook kunnen de kinderen spelen met het verschillende speelgoed dat aanwezig is.

De kookactiviteiten vinden meestal in de keuken van het Kinderkookkafé plaats, deze is kindvriendelijk ingericht, en kinderen kunnen hier op een verantwoorde wijze met ‘echte materialen’ bakken, koken en kokkerellen.

Op de bso hebben wij een Atelier waar kinderen kunnen knutselen. De kinderen kunnen knutselmaterialen uit de kasten pakken en hiermee zelf aan de slag gaan. De leidsters bereiden regelmatig een knutselactiviteit voor. Knutselwerkjes mogen aan het einde van de dag mee naar huis of worden opgehangen aan de wand in het Atelier.

Uitstapjes

Tijdens vakanties wordt er vooraf een activiteitenprogramma opgesteld. Deze wordt vooraf aan de ouders bekend gemaakt zodat ouders precies weten wat wij elke dag in de vakantie gaan doen. Ouders kunnen de dagen met de activiteit uitkiezen die het beste bij hun kind past.

Voorbeelden van uitstapjes die wij ondernemen zijn Bos museum / Amsterdamse bos, verschillende interactieve workshops in musea, Woeste Westen/ Westerpark, Amstelpark, Clara Maria – Kaasboerderij, Artis, Hortus Botanicus.

Ook kunnen we bijvoorbeeld gaan bowlen of schaatsen. Elke vakantie week hebben we ook een Knutsel- en Kookdag en blijven we op of in de buurt van de bso. Op deze dagen staat er een thema centraal en krijgen de kinderen activiteiten rondom dit thema aangeboden. Tevens hebben we een netwerk van verschillende vakdocenten die de kinderen op de bso een workshop kunnen aanbieden.

Koken

Atelier

Bijkomen van de schooldag